4 Kasım 2011 Cuma

tavuk haşlama

herkese hayırlı cumalar. bugun sizlerle hem çok kolay, pratik hem de hafif bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. eğer diyet yapıyorsanız ya da akşam yemeklerini oldukça hafif tutma fikrindeyseniz bu yemeği denemenizi tavsiye ederim. yanında bol bir salata ile çok güzel bir öğün oluyor.

yemeği bütün tavuk kullanarak yapabileceğiniz gibi sadece buttan ya da göğüs etinden de yapabilirsiniz.

malzemeler:
  • parçalara ayrılmış bütün tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 adet tane karabiber
  • 2-3 dal kereviz sapı
  • 3 bardak su
  • tuz
hazırlanışı:

tavukları güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alın üzerine doğradığınız havuçları, patatesleri, soğanı, sarımsakları ve kereviz saplarını ekliyoruz. son olarak karabiberi tuzu ve suyu ekliyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 20-25 dak kadar pişiriyoruz. sıcak olarak servis yapıyoruz. dilerseniz üzerine pul biber ekleyerek servis yapabilirsiniz. afiyet olsun...

not: ben kalan tavuk suyunu süzgeçten süzdükten sonra küçük kaselere koyup buzlukta donduruyorum. daha sonra çorbalara katıyorum hem besleyici oluyor hem de lezzetli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder