yemeği bütün tavuk kullanarak yapabileceğiniz gibi sadece buttan ya da göğüs etinden de yapabilirsiniz.
malzemeler:
- parçalara ayrılmış bütün tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 adet tane karabiber
- 2-3 dal kereviz sapı
- 3 bardak su
- tuz
tavukları güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alın üzerine doğradığınız havuçları, patatesleri, soğanı, sarımsakları ve kereviz saplarını ekliyoruz. son olarak karabiberi tuzu ve suyu ekliyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 20-25 dak kadar pişiriyoruz. sıcak olarak servis yapıyoruz. dilerseniz üzerine pul biber ekleyerek servis yapabilirsiniz. afiyet olsun...
not: ben kalan tavuk suyunu süzgeçten süzdükten sonra küçük kaselere koyup buzlukta donduruyorum. daha sonra çorbalara katıyorum hem besleyici oluyor hem de lezzetli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder