12 Kasım 2011 Cumartesi

pastane poğaçası

haftasonu kahvaltısı için kaçırmıyacak bir poğaça. tıpkı pastanelerde satılanlar gibi oluyor. bu sabah kahvaltıya gelen erkek kardeşim, halam ve kuzenlerim için yaptım. mayalanma süresi biraz fazla ama bu lezzet için beklemeye değer. fırından çıkmış sıcacık pastane poğaçası, bir bardak çay ve neşeli sohbetler eşliğinde yapılan uzun kahvaltılar.

malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 30 gr maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt veya su
  • aldığı kadar un
  • üzerine yumurta sarısı
  • içerisine maydonoz ve beyazpeynir
hazırlanışı:

maya süt ile eritilir. bir kapa un hariç diğer malzemeler eklenir karıstırılır. 1 su bardağı un eklenir maylı sut eklenir karıstırılır. ele hafif yapışan bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. tekrar yoğurulur. poğaça sekli verilir. tepsiye dizilir 1 saat mayalanır. yumurta sarısı surulur. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder