29 Eylül 2011 Perşembe

şeftalili kek

bugün sizlerle çok lezzetli bir kek tarifi paylaşmak istiyorum. akşam dışarıdaki işlerimi bitirip eve gelince canım çayın yanında farklı bir şeyler istedi buzdolabını karıştırırken geçen haftadan kalan şeftalileri gördüm ve onlarla kek yapmaya karar verdim.gerçekten mis gibi şeftali ve tarçın kokulu kekim.

malzemeler
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım bardak iri dövülmüş ceviz
  • 2 adet orta boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • tarçın
hazırlanması
  1. öncelikle kullanacak olduğumuz kalıbın tabanına göre yağlı kağıdı kesip içerisine yerleştiriyoruz. kağıdın üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri serpiyoruz ve ince ince dilimlediğimiz şeftalileri dilediğimiz gibi yerleştiriyoruz.
  2. tereyağımızı çırpma kabının içerisine alıyoruz ve 2-3 dak. kadar mikser ile çırpıyoruz, üzerine şekerimizi ila edip çırpmaya devam ediyoruz. daha sonra tek tek yumurtalarımızı ekliyoruz ve her defasında 1-2 dak kadar çırpıyoruz.yoğurdumuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. elde ettiğimiz karışımın üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eliyoruz.en son cevizilerimiz de ilave edip karıştırıyoruz.
  3. hamurumuzu şeftalilerimizin şeklini bozmadan kek kalıbına döküyoruz. 170 derecede ısınmış fırında 25- 30 dak kadar pişiriyoruz.

  4. pişen kekimizi 4-5 dak kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartıyoruz ve ters çevirerek servis yapıyoruz. afiyet olsun..

not: ben şeftalilerin üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı eledim. tarçın  ile şeftali çok hoş bir ikili oluyor. tarçın seven arkadaşların denemesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder