8 Eylül 2011 Perşembe

PİDEBAN

Pideban - Sarıyer

Bundan sonra sayfamda sizlere gittiğimiz mekanları ve beğendiğim lezzetleri de tanıtmak istiyorum. bu tanıtıma da bizim oldukça sıklıkla gittiğimiz mekandan başlamak istedim. yaklaşık 2yıldır sıkıldıkça gittiğimiz bu mekanı internette dolaşırken tesadüfen bulmuştum.sonrasında da müdavmi olduk.

dış görünüşü itibarıyla çok fazla kimsenin girmek istemiyeceği bir yer gibi geliyo insana. bir benzin istasyonun bahçesinde ve dışı oldukça eski görünümlü olan bu mekanın içerisine girdiğiniz gibi sizi mis gibi tereyağlı pide kokuları karşılıyor.

mekan iki katlı ve haftasonları oldukça kalabalık yer bulmak için bile oldukça beklemeniz gerekiyor. mekanın bir de farklı bir özelliği var içeri eskiden kullanılan çok farklı eşyalarla dolu. örnegin eski bir piyanoya sırtınızı dayamış olabilirsiniz:)

mekana gittiğimiz zaman biz sadece pide yiyoruz. pideden başka farklı seçenekleri var mı onu doğrusu bilmiyorum. ama web sitelerinde yazdıkları menulere bakılırsa ızgara çeşitleride mevcutmuş. pide olarak oldukça zengin çeşitlere sahip mekan. peynirli, peynirli - yumurtalı, pastırmalı, sucuklu,kavurmalı, kıymalı ve bütün çeşitleri içerisinde bulunduran karışık. peynirli pide benim oldukça hoşuma gitmişti peyniri bildiğimiz kaşar ya da diğer eriyen peynirlerden oldukça faklı Trabzon yöresine ait bir peynir oldğunu söylemişti yetkililer. eşimin tercihi ise karışık pideden yana.

pidenin yanında getirilen turşuda oldukça başarılı. siz pidelerinizin şiparişini verdikten sonra masaya hemen böyle karışık bir turşu tabağı geliyor. ben ilk defa burada tatım erik turşusunu:) siparişlerinizi verdikten sonra gelmesi oldukça uzun bir zaman alıyor bu da mekanın kalabalıklığıyla alakalı. isterseniz açık ayran da sipariş verebilirsiniz kendilerinin yapmış oldukları ayranı kişi sayısına göre sürahiyle masanıza bırakıyorlar.


bu da peynirin nasıl eridiğinin resmi  :)
mekanda tatlı seçenekleri de bulunmakta kabak tatlısı ve kadayıf çeşitlerinden birini tercih edebiliyorsunuz. biz genelde tatlı almasakta bir keresinde kadayıflarını denemiştik ve sanki evde yapılmış gibi güzeldi. yemeğin sonunda mekan size çay ikramında bulunuyor.fiyatlar oldukça makül yenilen pide çeşidine göre farklılık arz etse de en pahalısı karışık pide ve diğer mekanlara kıyasla oldukça uygun. otopark sorunun olmasına rağmen mekanın park görevlisi sizin için bu sorunu hallediyor. ama sahil şeridi boyunca bulunan isparkları da kullanma imkanınız var. yemekten sonra uzunca bir yürüyüş yapabilir boğazın o eşsiz güzelliğinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder