bazen pastaların dışını krema ile kaplamak bana çok zahmetli geliyor daha doğrusu onu kaplarken o kadar sabırsızlanıyorum ki istediğim sonucu alana kadar uğraşmak bana çok uzun geliyor. işte bu pasta da o kadar çok bekleme derdi yok belki de bu sebepten seviyorumdur:)
çok çabuk olması ve her zaman evde bulunabilecek mazemelerden yapılması acil zamanlarda kurtarıcınız olabilir. tarifte yoktu ama ben evde olduğu için içersine muz dilimleri de koydum. dilerseniz damla çikolata, dövülmüş ceviz veya mevsimin de çilek de kullanabilrsiniz. afiyet olasun...
malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 60-70 gr eritilmiş margarin (ben 1 çay bardağı sıvı yağ kullandım)
- 1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. üzerine sıvı yağ ve süt yoğurt karışımı ekelenir ve çırpılır. son olarak kabartma tozu ve vanilya ile karıştırdığımız unu ekleyip karıştırıyoruz.yağladığımız yuvarlak kalıba döküyoruz. önceden ısınmış170 derece fırında 20 dak. kadar pişiriyoruz.(üzeri çok fazla kızarmamamlı)
- krema malzemelerinin hepsini karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. pişen kremamızı mikserin yüksek hızında 5 dak kadar çırpıyoruz.
- pişen ve ılınan kekimizi ikiye bölüyoruz ve arasına kremamızı sürüyoruz.isterseniz dilimlenmiş muz koyabilirsiniz. son olarakta üzerine bolca pudra şekeri eliyoruz. afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder