4 Ekim 2011 Salı

tavuklu milföy böreği

bugün sayfama çok kolay çok pratik hem de bir o kadar lezzetli börek tarifi eklemek istiyorum. tavuklu milföy böreği geçen akşam yemeğin yanına ne ilave etsem diye düşünürken buzlukta duran milföyler geldi aklıma. ben de bu güzel kıpır kıpır börekleri yaptım. afiyet olsun

malzemeler:
  • 2 adet tavuk pirzola
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 6-7 adet milföy
hazırlanışı:
  1. öncelikle tavuk pirzolalarımızı minik minik doğruyoruz ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak sularını bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. pişen tavuklarımızın üzerine sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.sivri biberlerimizi ve minik minik doğradığımız havuçlarımızı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. son olarak ta çok ufak doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz. tuz ve karabiberimizi de ilave ettikten sonra kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. pişen harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  3. harcımız soğurken milföylerimizin açılmasını bekliyoruz. merdane yardımı ile hamurlarımızı biraz inceltiyoruz.ortasına hazırladığımız harcımızı koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz. kapattığımız taraflar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak. kadar pişiriyoruz. ılık olarak servis yapıyoruz. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder