29 Kasım 2010 Pazartesi

Şekerpare

Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Bu haftaya güzel bir tatlı tarifini paylaşarak başlamak istedim. Şerbetli tatlılar sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir tarif.

Şekerpare:

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı şeker
  • 1paket kabartmatozu
  • 1paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti:
  • 5 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • 1-2 dilim limon
Hazırlanması:
  1. Tüm malzemeyi karıştırıp, kurabiye hamurundan biraz yumuşak olacak şekilde yoğurun.
  2. Şerbeti için gerekli olan malzemeyi ateşe koyun ve kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte kaynatın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz şekli verin. Arzuya göre üzerini fındık veya ceviz ile süsleyin.
  4. 175 C ısınmış fırında renkleri pembeleşene kadar pişirin.
  5. Tatlı fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika havalandırın ve sıcak şerbeti üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder